بررسی ابعاد حکمرانی فضای مجازی در اسناد بالادستی؛ مورد مطالعه: الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و بیانیه گام دوم انقلاب
کد مقاله : 1159-CNCC-FULL
نویسندگان
کامران قربان نژاد اسطلکی *
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان، مجتمع آموزش عالی بافت، بخش مدیریت
چکیده مقاله
گسترش فزاینده فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطاتی به ویژه توسعه شبکه‌ی جهانی اینترنت و آثار چشمگیر آن در ابعاد زندگی فردی و اجتماعی و لزوم سرمایه‌گذاری وسیع و هدفمند در جهت بهره‌گیری حداکثری از فرصت‌های ناشی از آن، در جهت پیشرفت همه جانبه کشور و همچنین ضرورت برنامه‌ریزی و هماهنگی مستمر به منظور آگاهی از آسیب‌های ناشی از آن، موجب شده اند تا مراکز سیاست گذاری و قانونگذاری ایران، بصورت جدی و بلند مدت، این موضوع را در صدر اسناد و قوانین و سیاست‌های کلان خود اعمال کنند.
با بررسی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به عنوان یکی از اسناد بالادستی نظام جمهوری اسلامی ایران، دیده می شود که تحولات فناورانه و تاثیر و تاثرات آن را بعنوان امری حائز اهمیت مدنظر داشته ولی متاسفانه در این سند برای برخورداری و بهر‏ه‌مندی هرچه بهتر و عادلانه از فرصت‌های فضای مجازی سالم تدابیری نه در قسمت آرمان ها و نه در افق ارائه نشده است.
بیانیه گام دوم در پی ترسیم چگونگی جامعه‌سازی برای نیل به تمدن‌سازی است. با بررسی نقش فضای مجازی در بیانیه گام دوم انقلاب دیده می شود که بحث تمدن سازی، حکمرانی فضای مجازی و حکمرانی از طریق فضای مجازی، امید آفرینی و ترویج سبک زندگی دینی مد نظر قرار دارد که باید با تفصیل بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژه ها
الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت؛ بیانیه گام دوم انقلاب؛ حکمرانی نوین؛ حکمرانی فضای مجازی
وضعیت: پذیرفته شده مشروط برای ارائه شفاهی
login