وضعیت حقوق مولفان در فضای مجازی
کد مقاله : 1118-CNCC-FULL
نویسندگان
راهله فتوحی *
کتابخانه ملی ایران
چکیده مقاله
امروزه با افزایش استفاده از شبکه‌های ارتباطی در سراسر جهان و در دسترس بودن منابع اطلاعاتی مختلف در این شبکه‌ها و نیز رواج استفاده از اینترنت ، چالش بزرگی در زمینه مسائل مربوط به حق مؤلف و مالکیت فکری آثار به‌وجود آمده است.
مسائل حقوقی درخور توجهی درباره‌ی حفاظت آثار رقمی (دیجیتال)چه آن‌ها که از آغاز رقمی بوده‌اند و چه آن‌ها که بعدها رقمی شده‌اند- وجود دارد. فناوری‌های رقمی، راه‌های توزیع آثار را تغییر داده و میان نیازهای حفاظت درازمدت و قوانین حق نشر، تنش هایی را پدید آورده است.از جمله رواج نشر الکترونیکی مشکلات مربوط به حقوق مادی و معنوی را افزایش داده است.
پژوهش حاضر در باره حقوق و حمایت از مولفان در فضای مجازی است. این پژوهش با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و جمع آوری داده ها و منابع به شیوه کتابخانه‌ای در صدد است تا به این سوال پاسخ دهد که آیا حمایت های قانونی از مولفان در فضای مجازی می شود و کاربران اینترنت تا چه حد مجاز به بهره برداری یا تکثیر منابع الکترونیکی موجود در اینترنت هستند وکنترلی روی این قضیه وجود دارد؟
نتایج بیانگر آن است که با وجود اینکه رواج نشر الکترونیکی مشکلات مربوط به حقوق مادی و معنوی را افزایش داده است اما برای حمایت از حق موًلفان در اینترنت راهکارهای قانونی پیش بینی شده است.ازجمله یکی از مواردی که در راه حل های قانونی دارای اهمیت فراوانی است، مسئله ثبت{حق مالکیت اثر} است.
کلیدواژه ها
حمایت قانونی ، حقوق مولف، فناوری اطلاعات، حقوق مادی و معنوی، نشر رومیزی، حق نشر
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر
login